Китайські кібершпигуни зламали мережі більшості установ у Вашингтоні

21 лютого 15:54

Експерти ще не бачили такої мережі, яку б не зламали. Це ніби у вас у кімнаті знаходиться людина-невидимка.

 

Експерти з безпеки стверджують, що за останні роки китайські кібершпигуни зламали комп'ютерні мережі практично всіх впливових вашингтонських установ, пише The Washington Post.

"Список атакованих хакерами за останні роки організацій включає в себе адвокатські контори, науково-дослідницькі центри, ЗМІ, правозахисні організації, управління Конгресу, посольства і федеральні агентства", - повідомляють автори статті Крейг Тімберг та Еллен Накасіма.

"Інформації, поставленої під загрозу такими атаками, було б достатньо, щоб скласти детальне уявлення про те, як працює влада у Вашингтоні", - відзначає газета з посиланням на думку експертів. Єдине питання полягає в тому, чи є у китайців аналітичні ресурси, щоб класифікувати інформаційні скарби, які вони крадуть щодня, пише видання.

Росію і деякі інші країни часто звинувачують у причетності до кібершпигунства, спрямованого проти приватних компаній і організацій, але, за словами експертів з безпеки і американських чиновників, зусилля Китаю в цьому відношенні найагресивніші та всебічні, пишуть журналісти.

"Я поки ще не бачив такої мережі, яку б не зламали. Це ніби у вас у кімнаті знаходиться людина-невидимка, яка копирсається в ваших шафах для зберігання документів", - наводить слова президента компанії з безпеки CrowdStrike Services видання.

"Хакерське вторгнення в комп'ютерну систему The Washington Post сталося звичайним чином: співробітника упіймали на вудку під час так званого"підводного полювання", пройшовши за фальшивим посиланням, завантаживши вірусну програму, що заразила інформаційно-технологічний сервер компанії", - пишуть автори статті.

Ця атака, що сталася в 2009 році, дозволила хакерам отримати доступ до каталогу логінів і паролів та комп'ютерів з операційною системою Windows. Газета встановила складну систему моніторингу, щоб запобігти повторному злому, пояснюють журналісти. !zn

Читайте також:

Комп'ютерні віруси в найближчому майбутньому зможуть руйнувати електростанції

Конфлікти між державами і міжнародними організаціями в 2013 році перейдуть у кіберпростір

У хакерській атаці на Apple, Facebook і Twitter запідозрили українців