Інтернет-месенджери вперше обійшли за популярністю SMS

29 квiтня 12:18

Значна стаття доходів стільникових операторів тане на очах. У 2012 році вони недоотримали виручку від SMS у розмірі 23 млрд доларів. Популярність інтернет-месенджерів продовжує рости.

 

Аналітична компанія Informa опублікувала звіт, у якому наводить очевидну, але неприємну для стільникових операторів інформацію: вперше в історії мобільні інтернет-месенджери, такі як WhatsApp, Viber або той же Skype, за кількістю повідомлень, які надсилаються, обігнали SMS-повідомлення.

За метрикою Informa, у 2012 році користувачі по всьому світу в середньому передавали по 19 млрд коротких повідомлень через інтернет-месенджери, тоді як через SMS передавалося всього 17,6 млрд повідомлень на добу.

У своєму звіті аналітики говорять, що подібний зсув вже впливає на структуру доходів стільникових компаній. Для операторів стільникового зв'язку SMS-повідомлення за останні два десятки років були гарним доповненням до бюджету, тоді як зараз ця стаття доходів тане на очах. У Informa кажуть, що деякі оператори в бесіді з аналітиками вже визнали факт падіння доходів від SMS.

За даними компанії Ovum, у 2012 році стільникові оператори різних країн у 2012 році недоотримали виручки від SMS у розмірі 23 млрд доларів.

В Informa кажуть, що приблизно погоджуються з оцінками відтоку прибутку у розмірі 23 млрд доларів на рік, проте чекають, що в 2013 році цей показник зросте ще більше і перевищить 25 млрд доларів.

До 2014 року компанія Informa прогнозує надсиланняприблизно 50 млрд повідомлень на день через різні інтернет-месенджери і 21 млрд повідомлень через SMS. При цьому компанія зазначає, що хоча популярність месенджерів і продовжить рости, остаточно списувати SMS з рахунків ще передчасно.

"В SMS як і раніше ще дуже багато життєвих сил, SMS відправляють навіть ті абоненти, які володіють смартфонами і використовують інтернет-месенджери", - говорить Памела Кларк-Діксон, аналітик Informa.

За її словами, багато споживачів у країнах, що розвиваються, як і раніше, використовують звичайні стільникові телефони і більшість інтернет-месенджерів для них недоступні. Згідно із прогнозом Informa, до 2016 року виручка операторів зв'язку від послуг SMS склала 127 млрд доларів. !zn

Читайте також:

МНС готується сповіщати про надзвичайні ситуації sms-повідомленнями

Кількість мобільних пристроїв з інтернетом незабаром перевищить населення Землі

Світові продажі смартфонів вперше перевищили продажі звичайних телефонів