Intel згорне виробництво материнських плат під власним брендом

23 сiчня 12:08

Компанії, чий бізнес раніше був повністю пов'язаний з виробництвом ключових компонентів для настільних ПК і ноутбуків, все частіше повідомляють про свої плани щодо виходу на ринок мобільних пристроїв.

 

Компанія Intel припиняє виробництво власних материнських плат для комп'ютерів і планує переорієнтувати вивільнені ресурси на розробку продуктів для мобільного ринку, повідомляє прес-служба компанії.

"Бізнес Intel з виробництва материнських плат для настільних комп'ютерів буде згорнуто в найближчі три роки, а ресурси і досвід, накопичений за 20 років роботи в цій галузі, ми перенаправимо на розвиток продуктів у новому форм факторі", - йдеться в повідомленні компанії.

Intel припинить розробку нових моделей материнських плат після презентації нової лінійки процесорів під назвою Haswell, яка повинна відбутися влітку. Виробництво плат для цього сімейства чіпів продовжиться ще три роки, до оновлення лінійки чіпів. Материнські плати під процесори майбутніх поколінь будуть розробляти вже інші гравці ринку комплектуючих для ПК - ASUS, Gigabyte тощо.

Компанії, чий бізнес раніше був повністю пов'язаний з виробництвом ключових компонентів для настільних ПК і ноутбуків, все частіше повідомляють про свої плани щодо виходу на ринок мобільних пристроїв. У вівторок стало відомо, що компанія AMD - другий за величиною виробник процесорів для ПК - найняла відразу двох топ-менеджерів з експертизою в області мобільних процесорів.

У 2012 році, за даними аналітиків, обсяг світового ринку ПК скоротився більш ніж на 3% порівняно з 2011 роком. За прогнозами експертів, надалі стагнація продовжиться. !zn

Читайте також:

Intel придумала, як позбавити світ від введення паролів

До кінця року Intel випустить 50-ядерний процесор для суперкомп'ютерів

Intel представила чотирьохядерні процесори третього покоління

Intel представила планшет для школярів за 200 доларів