Імперія завдає удару - Samsung готовий "відбити" в Apple програний мільярд

24 вересня 14:24

Apple і Samsung продовжують патентні війни на чотирьох континентах. Південнокорейська компанія збирається звинуватити "яблучних" в тому, що iPhone 5 порушує 8 патентів компанії.

 

Компанія Samsung готує новий судовий позов проти Apple, приводом для якого стане вихід новітнього смартфона "яблучної" компанії - iPhone 5. Про це повідомив відомий блог FOSS Patent, присвячений питанням інтелектуальної власності.

За даними творця і керівника FOSS Patent Флоріана Мюллера, південнокорейська компанія звинуватить Apple в тому, що iPhone 5 порушує 8 патентів компанії, що стосуються роботи LTE. Однак у Samsung немає точних даних, і в компанії ґрунтуються на припущенні про те, що реалізація LTE в iPhone 5 збігається з реалізацією в планшетах iPad третього покоління.

Нагадаємо, Apple і Samsung ведуть патентні війни на чотирьох континентах. Битва гігантів почалася у квітні минулого року, коли "яблучна" корпорація подала скаргу про порушення патентів на дизайн, користувальницький інтерфейс і оформлення упаковки iPad і iPhone. В Apple вважають, що копіювати дизайн Samsung допомагає доступ до її розробок, який вона має в якості партнера.

- Apple вимагає у Samsung ще 700 млн доларів

Південнокорейський гігант відкидає ці звинувачення і в свою чергу звинувачує Apple в порушенні своїх авторських прав, зокрема, на бездротову передачу даних, корекцію помилок і засоби зменшення енергоспоживання пристрою. За даними на кінець минулого року, компанії подали один проти одного більше 30 позовів до судів різних країн по всьому світу.

У кінці серпня цього року Apple виграла один з найголовніших позовів проти Samsung у США. Суд у Каліфорнії визнав, що південнокорейська компанія порушила патенти Apple і повинна виплатити 1,05 млрд доларів у вигляді компенсації збитку.

26 вересня в Окружному суді Каліфорнії суддя Люсі Ко, яка займається процесами Apple і Samsung у США, проведе слухання, в рамках якого пройде обговорення подальшої ситуації навколо патентних суперечок двох компаній. !zn

Читайте також:

Бренд Apple оцінили в два рази дорожче Google 1

Samsung використовувала iPhone 5 в рекламі Galaxy S III

Комісія з міжнародної торгівлі США визнала Apple невинною в порушенні патентів Samsung