Хакери з Anonymous мають намір атакувати Facebook (відео)

24 сiчня 08:05

Хакери з Anonymous пообіцяли організувати атаку на Facebook. Причина вибору соцмережі Facebook не уточнюється.

 

Хакери з Anonymous пообіцяли 28 січня організувати атаку на соціальну мережу Facebook, продовжуючи свій онлайн-протест проти антипіратських законопроектів SOPA, які розглядають у США.

«Між Anonymous, людьми і владою США почалася онлайн-війна», - йдеться у відеозверненні, опублікованому на YouTube від імені хакерів.


Учасники Anonymous закликали користувачів підтримати DdoS-атаку на Facebook, яка, за їхніми словами, повинна початися у суботу, 28 січня, опівночі за часом східного узбережжя США (о 7:00 за київським часом). Представники Facebook дану інформацію поки не прокоментували.

Причина, з якої метою атаки обрано соцмережу Facebook, не уточнюється.

Попередніми мішенями хакерів були сайти організацій, що підтримували антипіратські законопроекти. Однак Facebook і її глава Марк Цукерберг із самого початку висловили свій протест проти SOPA і PIPA, називаючи їх погано продуманими законопроектами, здатними завдати шкоди розвитку інтернету.

Нагадаємо, раніше хакери погрожували «знищити» найбільшу у світі соцмережу 5 листопада 2011 року, звинувачуючи її керівництво у продажу персональної інформації користувачів соцмережі державним організаціям. Однак фахівці Facebook не зафіксували у вказаний день будь-яких масових атак.

Законодавчий акт SOPA дозволяє правовласнику вимагати відключення інтернет-ресурсу за поширення піратського контенту, навіть якщо керівництво ресурсу не причетне до його появи на сайті.

Файлообмінний сайт Megaupload було закрито владою США, а проти його розробників заведено судові справи за звинуваченням у порушенні авторських прав.

У рамках розслідування даної справи заарештовано засновника сайту, який використовує псевдонім Кім Дотком, і сімох його співробітників. !zn

Читайте також:

Новий мережевий вірус краде реквізити користувачів Facebook

Хакери з Anonymous вкрали у НАТО гігабайт таємних даних

Група хакерів вирішила запустити власну соціальну мережу