Хакери обіцяють вивести з ладу Facebook 5 листопада

10 серпня 18:52

Учасники хакерської групи Anonymous обіцяють вивести з ладу соціальну мережу Facebook 5 листопада, звинувачуючи її адміністрацію у безвідповідальному ставленні до персональних даних користувачів. Про це йдеться в відеозверненні, опублікованому на YouTube від імені хакерів.

 

У відеоролику стверджується, що Facebook продає персональну інформацію користувачів соцмережі державним організаціям і дозволяє їх представникам шпигувати за учасниками соцмережі. Крім того, анонімні хакери
кажуть, що Facebook зберігає персональні дані користувача, навіть якщо той видалив свій аккаунт.

Представники російської прес-служби Facebook відмовилися прокоментувати заяви хакерів.

Раніше засновник скандально відомого інтернет-ресурсу WikiLeaks Джуліан Ассанж стверджував, що Facebook надає американським спецслужбам прямий доступ до інформації користувачів цієї соцмережі. Представники Facebook спростували цю інформацію.

Група Anonymous відома своїми торішніми атаками на сайти "супротивників" WikiLeaks, а також об'єднанням з хакерської групою LulzSec. Мішенями останньої ставали сайти компаній Sony, Nintendo, сайт Сенату США, ЦРУ і поліції декількох американських штатів, сайти президента та уряду Бразилії, а також інші інтернет-ресурси.

Рядових членів подібних груп регулярно заарештовують, але це ніяк не впливає на їх діяльність, оскільки хакери розкидані по всьому світу, а координаторам вдається зберігати анонімність.