Хакери атакували сайт WikiLeaks

31 серпня 06:46

У ніч на середу, 31 серпня, відразу після публікації чергової порції секретних документів хакери здійснили потужну кібер-атаку на скандально відомий сайт австралійця Джуліана Ассанджа WikiLeaks. Доступ до порталу було заблоковано протягом кількох годин.

 

Модератори сайту WikiLeaks, стурбовані атакою, попросили відвідувачів створювати на інших сторінках резервні копії порталу.

Напередодні, 30 серпня, на сайті було опубліковано 134 000 нових документів, серед яких витяги з таємного листування американських дипломатів. Раніше ЗМІ повідомляли, що у опублікованих матеріалах можуть міститися імена інформаторів, які "зливали" секретні дані порталу. Однак керівництво сайту спростувало цю інформацію.

Інтернет-портал WikiLeaks було створено у 2006 році з метою боротьби за прозорість держав, публікації правдивої інформації про дії і наміри держав. За цей час на сайті було розміщено кілька сотень тисяч документів про війну в Іраку, Афганістані, опубліковано секретне листування американських дипломатів із Держдепом США.