Хакери атакували Twitter, украдено дані 250 тисяч користувачів

02 лютого 11:07

Кіберзлочинники атакували сервери мікроблогів компанії Twitter. Викрадено імена, паролі та адреси електронної пошти тисяч користувачів.

 

Сервіс мікроблогів Twitter піддався потужній атаці хакерів. За даними сайту, зловмисники одержали доступ до акаунтів майже 250 тисяч користувачів соцмережі, викравши в них паролі та адреси електронної пошти.

"Ця атака - робота зовсім не любителів. І ми не віримо, що це одиничний випадок. Особи, які вчинилицю атаку, є професіоналами високого рівня. І ми думаємо, що інші компанії та організації також раніше піддалися схожим атакам", - говориться в заяві відділу інформаційної безпеки Twitter.

Фахівці соцмережі вже перевстановили паролі користувачів, які стали жертвами хакерської атаки, і заявили, що скоро їх повідомлять про це.

Наразі Twitter спільно з федеральною владою США намагається виявити зловмисників.

Кілька днів тому редакції американських видань The New York Times і The Wall Street Journal повідомили, що також піддавалися атакам кіберзлочинців.

За їх даними, дії хакерів були добре скоординовані. Так, представники The New York Times заявили, що протягом останніх чотирьох місяців піддавалися атакам китайських хакерів.

У газеті уточнили, що все почалося з публікації статті про прем'єра КНР Вень Цзябао: нібито його родичі мають статки майже в 3 млрд доларів.

Незабаром ділове видання The Wall Street Journal повідомило, що на нього теж нападали китайські хакери.

Офіційний Пекін всі звинувачення в свою адресу відкинув. !zn

Читайте також:

Хакери оголосили війну Росії - "державі тиранії"

Складено новий Топ-25 найпопулярніших паролів в інтернеті

Хакери, зламавши комп'ютер ФБР, отримали доступ до iPhone і iPad 12 мільйонів користувачів