"Хаббл" зробив фото масштабного злиття галактик

11 сiчня 14:51

Новостворена галактика знаходиться на відстані 150 мільйонів світлових років від Землі.

 

"Хаббл" зняв злиття галактик
"Хаббл" зняв злиття галактик

Телескоп "Хаббл" зробив фото галактики NGC 3597, яка є продуктом злиття двох гігантських галактик, що поступово утворюють одну структуру. Як повідомляється на сайті телескопа, такі галактики стають все більш поширеними з розростанням Всесвіту. Всесвіт розширюється, що призводить до злиття невеликих галактик, які утворюють гігантські структури.

NGC 3597 розташовується на відстані 150 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Чаші. На думку дослідників, спостереження за галактикою допоможе їм більш детально вивчити процес формування еліптичних галактик, оскільки більшість з них почали формуватися в більш ранні періоди розвитку Всесвіту. Такі галактики астрономи називають "червоні і мертві", оскільки вони більше не в змозі продукувати молоді яскраві зірки.

Раніше повідомлялося про те, що астрономи за допомогою телескопів "Хаббл" і "Спітцер" виявили найменшу галактику раннього Всесвіту. Галактика існувала вже через 400 мільйонів років після Великого Вибуху, тобто 13,8 мільярдів років тому.