Група хакерів вирішила запустити власну соціальну мережу

18 липня 15:21

 

Хакери вже зареєстрували сайт Anonplus.com. Але на ньому поки нічого немає, окрім анонса проекту, псевдонімів деяких розробників і посилання на форум, де йде обговорення. Конкретні терміни запуску Anon+ теж поки не називаються, але хакери обіцяють, що це відбудеться "найближчим часом".

Повідомляється, що однією з характерних особливостей нової соціальної мережі буде повна анонімність всіх її учасників. Anon+, за заявою хакерів, буде соціальною мережею не тільки для прихильників Anonymous, але і для всіх, хто захоче в ній брати участь.
Заява про початок робіт над Anon+ стала відповіддю Anonymous на те, що 16 липня Google видалив їх аккаунт Your Anon News зі своєї нової соціальної мережі Google+, а також заморозив їх поштові скриньки у своєму сервісі Gmail. Як написали Anonymous в своєму блозі на Tumblr, це не перше видалення аккаунтов, що належать угрупуванню і його активістам.
У 2011 році Anonymous організували декілька гучних кібератак: зокрема, їм вдалося викрасти адреси електронної пошти більше 90 тисяч американських військових. Незабаром після цього представники Пентагону розповіли про те, що в березні цього року відомство піддалося атаці хакера, в результаті якої хакери отримали доступ до 24 тисяч файлів. Це стало найбільшим викраданням даних в історії Пентагону.