Google створив комп'ютеризовані окуляри, які замінять смартфони (відео)

05 квiтня 12:58

Концепт з робочою назвою Project Glass, відповідно до задуму розробників з таємної лабораторії Google X, є пристроєм, схожим на оправу для окулярів. Передбачається, що пристрій буде мати всю функціональністю смартфона.

 

Google оприлюднив подробиці розробки пристрою з класу натільних комп'ютерів, який користувачі зможуть надягати на себе і носити як окуляри. Передбачається, що пристрій буде мати всю функціональність смартфона.

Про це свідчить інформація про проект Project Glass у соцмережі Google+ і в неофіційному блозі Google Operating System.

Формально і зараз багато електронних пристроїв можна віднести до натільних комп'ютерів, однак майбутнє, як вважають багато експертів, за гаджетами, які будуть кріпитися безпосередньо до тіла людини і володіти розвинутими комунікаційними можливостями.

Наприклад, голосовим помічником в таких пристроях, швидше за все, буде використовуватися аналог «розумної помічниці» Siri - Majel, що розмовляє голосом акторки, яка озвучувала штучний інтелект космічного корабля у «Зоряних війнах».

Концепт з робочою назвою Project Glass, відповідно до задуму розробників з таємної лабораторії Google X, є пристроєм, схожим на оправу для окулярів. На сторінці Project Glass в Google+ опубліковано відеоролик, що розповідає про потенційні можливості і дизайн такого гаджета, який передбачає наявність відеокамери і невеликого фрагмента скла над правим оком.

Передбачається, що пристрій буде мати всю функціональність смартфона - тобто за його допомогою можна буде здійснювати звичайні і відеодзвінки, надсилати повідомлення, залишати геолокаційні чек-іни і публікації у соцмережах, робити нотатки, знімати фотографії та відео, використовувати картографічні сервіси, слухати музику тощо.

Для управління окулярами можна буде використовувати рухи голови або голосові команди. У пристрій буде вбудована камера, яка стане в нагоді у системах доповненої реальності: на дисплеї може відображатися інформація з прив'язкою до реального місця розташування користувача. Такий пристрій зможе виходити в інтернет самостійно, без застосування смартфона, а обробка даних, ймовірно, буде відбуватися у «хмарі». З іншого боку, ніщо не перешкодить їм зв'язуватися з Android-смартфонами і планшетниками і використовувати їх обчислювальні можливості.

Google, як вважають, також планує використовувати в нових пристроях технології доповненої реальності - на дисплеях зможе відображатися інформація з прив'язкою до реального місця розташування користувача. Наприклад, при погляді у вікно користувач зможе побачити інформацію про погоду на вулиці, а при підході до станції метро - дані про ремонтні роботи та можливих альтернативних маршрутах.

Над Project Glass близько двох років працюють в лабораторії Google X, але поки проект дуже далекий від втілення в реальність, відзначає CNN. Розробники Google пишуть, що розкрили плани проекту, щоб отримати зворотній зв'язок від потенційних споживачів.

Хоча концепт пристрою вже існує, Google не уточнює, коли планує представити комерційні зразки або виводити його на ринок.

За неофіційною інформацією, над подібними пристроями, якими можна буде керувати за допомогою голосових команд, працює і компанія Apple. Однак, на відміну від Google, її прототип нагадує плейер iPod із зігнутим дисплеєм, який кріпиться до руки, повторюючи вигин зап'ястя. !zn

Читайте також:

Створено комп'ютер, що розпізнає брехню за рухом очей


LG починає випуск гнучких екранів

Вчені навчили комп'ютери розпізнавати жести перед екраном (відео
)