Google повернувся до Казахстану

15 червня 07:22

Компанія Google відновила роботу пошуковика у доменній зоні Казахстану. Як виявилося, компанію «неправильно інформували» про вимоги нового законодавства республіки, через які Google тиждень тому призупинила роботу в доменній зоні .kz.

 

Вже ввечері 14 червня казахстанські користувачі змогли скористатися послугами сервісу google.kz. Тепер при вході на сайт пошуковик автоматично перенаправляє користувачів з Казахстану на сервіс, розташований у доменній зоні країни, дозволяючи користувачам обробляти результати пошукових запитів з урахуванням локальної специфіки.

Нагадаємо, рішення Google про перенаправлення користувачів з сервісу google.kz на google.com 8 червня цього року було викликано відмовою компанії підкоритися наказу місцевої влади про перенесення локального сервісу пошукача на сервери, розташовані у Казахстані.

Пізніше з'ясувалося, що співробітників пошукового гіганта неправильно інформували про тонкощі роботи у доменній зоні .kz. За словами президента Казахстанської асоціації IT-компаній Нурлана Ісіна, лише доменні імена, зареєстровано в доменній зоні республіки після 7 вересня 2010 року, зобов'язані вести роботу з казахстанських серверів, повідомляє Tengrinews.kz.

Чому на з'ясування такого простого питання знадобилося чимало часу, не відомо.