Google показала зміни ландшафту Землі за 40 років (відео)

25 липня 11:03

У проекті були використані знімки Землі, отримані із супутників NASA Landsat, які згодом об'єднали у відеоролики: петабайт даних обробляються і об'єднуються в невеликі відеофрагменти.

 

Корпорація Google запустила проект під назвою Google Earth Engine. Метою проекту є можливість побачити, як змінився ландшафт нашої планети за останні 40 років.

Для цього були використані знімки Землі, отримані із супутників NASA Landsat, які згодом об'єднали у відеоролики: петабайт даних обробляються і об'єднуються у невеликі відеофрагменти.

Зараз на сайті проекту користувачі зможуть побачити модель нашої планети, яка щодня оновлюється.

Так, на Google Earth Engine можна побачити відеолітопис вирубування тропічних лісів Амазонії, висихання Аральського моря або виснаження водних ресурсів річки Конго.

У Google відзначають, що даний проект здатний претендувати на звання найбільшої з усіх коли-небудь створених відеокарт Землі.


«Якщо б ви могли побачити відео у повній якості, то один кадр мав би роздільну здатність 1,78 терапікселів - це 18 футбольних полів, повністю вкритих комп'ютерними екранами, покладеними впритул один до одного», - йдеться в пості у блозі Google. !zn

Читайте також:

Google закриває п’ять своїх сервісів

Карти Google стануть тривимірними

Новий Chrome навчився синхронізувати вкладки між комп'ютерами

Google показала, як подорожує електронний лист (відео)