Google отримав права на свій автомобіль без водія

09 травня 14:54

Toyota Prius без водія наколесила по США вже близько 140 тис. миль і жодного разу не потрапила ц ДТП. У штаті Невада переконані: саме за подібними автономними машинами майбутнє.

 

Автомобілі без водіїв незабаром можуть стати реальністю. Принаймні на дорогах американського штату Невада, де місцева влада видала компанії Google перший зразок водійських прав на «автомобілі, що рухаються самостійно» без водія.

Раніше Google презентував власний модифікований автомобіль Toyota Prius, оснащений масою технологій, що дозволяють йому рухатися без допомоги водія-людини.

Втім, на випущеній Google моделі Prius нові права, судячи з усього, не закінчаться і великі американські автоконцерни також заявили про свої плани з отримання нового типу водійських прав і початку випробувань власних моделей автономних автомобілів у штаті Невада.

Що стосується модифікованої Toyota Prius, то вона використовує відеокамери, змонтовані на даху, радарні сенсори і широкий спектр лазерних далекомірів, що дозволяють машині «бачити» інших учасників руху. Досі інженери Google тестували автомобіль на вулицях Каліфорнії, в тому числі і в Сан-Франциско. У компанії говорять, що всього роботизована Toyota Prius наколесила по США вже близько 140 тис. миль і ні разу не потрапила у ДТП.

Управління транспорту штату Невада розповідає, що видало настільки незвичайні права, так як переконане: саме за подібними автономними машинами майбутнє. У березні цього року влада штату модифікувала місцеві транспортні закони таким чином, щоб законодавча основа на права для автомобілів-роботів в принципі з'явилася. !zn

Читайте також:

Google збільшив премію за інформацію про вразливість у продуктах до 20 тис. доларів


Засновник Google допоможе дати старт новій «золотій лихоманці» - в космосі

Засновник Яндекса звинуватив Google у витісненні конкурентів

Google створив комп'ютеризовані окуляри, які замінять смартфони (відео)