Google Maps додав велосипедні маршрути

31 серпня 09:48

Від сьогодні на Google Maps з'явилися велосипедні маршрути. Як повідомляється в офіційному блозі Google, можливість прокласти оптимальний велосипедний маршрут поки існує тільки для жителів США, проте творці працюють над розширенням карти велодороги.

 

Команда розробників Google включила в систему можливість врахування всіх особливостей місцевої інфраструктури, що дозволить велосипедистам максимально ефективно планувати поїздку.

Система дозволить велосипедистам використовувати велодоріжки, по можливості уникаючи пагорбів, а також за допомогою спеціального калькулятора розрахувати час поїздки. Окрім того, система допоможе скласти велосипедний маршрут, уникаючи доріг з надмірним трафіком.

Окрім того, розробники помістили інформацію про велодоріжки і бажані для велосипедистів напрямки безпосередньо на карту. Система розділила велодоріжки на три види: дороги, призначені виключно для велосипедистів; відокремлені розміткою дороги для велосипедистів уздовж основних трас; дороги, які підходять для велосипедистів, але не позначені знаками і розміткою.