Google і Samsung анонсували нетбук Chromebook за 249 доларів

19 жовтня 06:51

Випускаючи новий Chromebook, Google і Samsung пішли шляхом Apple з її MacBook Air в плані формату пристрою, однак зробили ставку на доступну ціну нетбука. При покупці нетбука користувач також отримає 100 Гбайт простору на "хмарному" сервісі Google Drive для зберігання файлів безкоштовно.

 

Інтернет-компанія Google і південнокорейський виробник Samsung представили новий нетбук під брендом Chromebook вартістю 249 доларів, йдеться в повідомленні Google.

Нетбуки під брендом Chromebook працюють під управлінням "хмарної" операційної системи Google Chrome OS. Основною відмінністю платформи Chrome OS від традиційних операційних систем є її орієнтація на роботу користувача не з програмами, що виконуються на самому комп'ютері, а з веб-сервісами через інтернет.

Перше покоління нетбуків на базі Chrome OS виробництва компаній Samsung і Acer з'явилося у продажу в минулому році. У травні Google і Samsung представили ще два нетбуки Chromebook, які, за твердженням компаній, володіють втричі більшою продуктивністю і коштують 450 і 550 доларів відповідно.

Новий Chromebook вартістю 249 доларів оснащений екраном діагоналлю 11,6 дюйма з роздільною здатністю 1366x768 пікселів і важить 1,1 кілограма. За даними Google, пристрій на базі ARM-процесора Samsung Exynos 5 Dual може працювати без підзарядки близько 6,5 годин.

Випускаючи новий Chromebook, Google і Samsung пішли шляхом Apple з її MacBook Air в плані формату пристрою, однак зробили ставку на доступну ціну нетбука. При покупці нетбука користувач також отримає 100 Гбайт простору на "хмарному" сервісі Google Drive для зберігання файлів безкоштовно.

"Це найкращий комп'ютер в своєму ціновому сегменті. Ми називаємо його новий Samsung Chromebook", - заявив віце-президент Google по розробці Chrome і Google Apps Сундар Пічаї (Sundar Pichai). За його словами, подібні комп'ютери зможуть протистояти натиску планшетів, оскільки, незважаючи на використання планшетів для роботи з інтернетом і перегляду медіаконтенту, недорогий комп'ютер з клавіатурою і раніше буде затребуваний серед користувачів.

Від сьогодні новий Samsung Chromebook доступний для замовлення в онлайн-ритейлерів Amazon, Best Buy, PC World й інших, а з наступного тижня - і в інтернет-магазині Google Play. Покупці у США можуть придбати його в звичайних магазинах Best Buy, а у Великобританії - у ритейлерів PC World і Currys.

Пічаї вважає широке поширення платформи Chrome OS справою часу, пише сайт New York Times. Як приклад Пічаї призводить веб-браузер Chrome, який через рік після виходу займав лише 3% ринку, а зараз вже обійшов за популярністю багаторічного лідера - Microsoft Internet Explorer. !zn

Читайте також:

У США знято заборону на продаж планшета Samsung

Apple представить iPad mini 23 жовтня

Google, Apple, Microsoft і Facebook відкрили сайт про веб-стандарти

Samsung почав випуск надшвидкісних карт пам'яті microSD