Google і LG випустять новий смартфон на базі Android 4.2

11 жовтня 09:11

LG Electronics для Google випустить новий смартфон Google Nexus, який буде працювати на базі останньої стабільної версії Android 4.2.

 

Корейська LG Electronics веде розробку нової версії смартфона Nexus для Google, ставши вже третьою компанією, що випускає смартфони на замовлення американської інтернет-компанії. Очікується, що пристрій буде презентовано пізніше в цьому місяці і він буде базуватися на смартфоні LG Optimus G.

Третя версія Google Nexus буде працювати на базі останньої стабільної версії Android 4 і буде по суті незначно переробленою версією Optimus G - основна начинка і технічні характеристики. Принциповою новинкою даного апарату стане те, що він буде першим в галузі гаджетом на базі Android 4.2, реліз якої очікується в листопаді.

Оригінальний смартфон Optimus G має великий 4,7-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280х768 пікселів, 2 Гб RAM і 13-мегапіксельну камеру. Додатково до цього, тут працює 4-ядерний процесор з частотою 1,5 ГГц, який повинен буде без проблем обробляти HD-контент, одержуваний за каналами LTE-мереж.

Усередині Optimus G працює здвоєний чіп Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064), куди також вбудовані LTE-модем і різні апаратні модулі для різних завдань. Крім того, системна логіка смартфона створена таким чином, що SOC-чіп смартфона може звертатися до кожного з ядер смартфона окремо, роблячи його чотирьохядерність справжньою.

Також тут працює NFC-чіп і 32 Гб внутрішнього простору. У якості ОС в Optimus G застосовується Android 4.0. Серед інших функцій пристрою можна виділити функцію Live Zooming, що дозволяє користувачам наживо наближати відео, а також можливість виведення картинки на зовнішній дисплей або телевізор.

Щоправда, смартфон не дозволяє виводити абсолютно весь зміст на зовнішній екран, а лише допускає виведення обраного контенту.

Нагадаємо, до LG компанія Google зверталася з приводу контрактного виробництва апаратів Nexus до Samsung і HTC. !zn

Читайте також:

Смартфони допоможуть перевіряти легені

Смартфон замінить водія за кермом

Facebook випустить власний смартфон у 2013 році

Британські вчені навчать смартфони пророкувати майбутнє власників