Google "закрив" YouTube до 2023 року

01 квiтня 09:25

Інтернет-гігант Google жартома "закрив" найбільший відеохостинг YouTube.

 

Компанія Google у День сміху оголосила про намір з 1 квітня закрити свій відеохостинг YouTube на 10 років, переглянути всі завантажені відеоролики і обрати з них найкращий.

"Після восьми прекрасних років настав час переглянути все, що було завантажено на сайт, і почати процес обрання переможця", - йдеться у відеозверненні представників Google.

За їхніми словами, переможець буде оголошений в 2023 року, коли знову запрацює YouTube. При цьому на сайті буде демонструватися тільки найкращий відеоролик, а його автор отримає в якості призу mp3-плеєр і 500 доларів на наступний проект.

Проглядати і відбирати найкраще відео нібито будуть 30 тисяч фахівців, в журі увійдуть відомі особистості, популярні відеоблогери та найактивніші коментатори. Як відзначають представники YouTube, шанс на перемогу є як у Gangnam Style (який набрав майже 1,5 мільярда переглядів), так і у відеоролика з 40 переглядами.

YouTube, запущений в 2005 році, є найпопулярнішим місцем для розміщення відеофайлів у світі. У березні число користувачів, які відвідують сайт YouTube, перевищило 1 мільярд людей. !zn

Читайте також:

Місячна аудиторія YouTube перевищила мільярд людей

Один із засновників YouTube оголосив про створення нового відеосервісу

YouTube введе платну підписку

YouTube навчиться покращувати якість відео одним кліком