Google представив нову версію Android

10 березня 10:59

Нова версія операційної системи отримала робочу назву Android N.

 

Компанія Google представила превью-версію нової операційної системи Android, яка доступна для скачування і установки розробникам.

Одним з нововведень, доданих в прошивку, став енергозберігаючий режим Doze, який тепер активізується не тільки при статичному положенні пристрою, але і при виключенні його дисплея, змінена панель повідомлень з можливістю швидкого відповіді на вхідні повідомлення і запуск двох додатків на одному екрані. Варто відзначити, що подібна функція вже була реалізована у версіях Android, наданих сторонніми компаніями.

Читайте також: Програми для iOS виявилися вразливішими за Android-програми

Презентована версія операційної системи також дозволяє розробникам експериментувати з незакріпленими додатками, які можуть вільно переміщуватися по дисплею.

Презентація нової версії Android стала несподіванкою для користувачів і розробників, оскільки зазвичай компанія представляє нову версію операційної системи під час презентації у травні.

Нова версія операційної системи отримала робочу назву Android N, за неофіційною інформацією, вона буде випущена під брендом Android Nutella.

Раніше повідомлялося про те, що користувачі Android-пристроїв зможуть встановлювати на них програми безпосередньо через пошук.