Google і Apple будуть кодувати дані користувача

19 вересня 18:38

Кодування буде включатися при активації пристрою за умовчанням. Тепер навіть представники компанії не зможуть отримати до неї доступ.

 

Корпорація Google заявила про намір кодувати дані користувача замовчуванням, в нових версіях Android. Всі дані будуть доступні користувачеві тільки після введення правильного пароля.

"В наступному релізі Android OS шифрування буде включено за замовчуванням і працювати з коробки, так що вам не потрібно турбуватися про включення такої можливості", - повідомив прес-секретар корпорації.

Google працює над впровадженням нової системи шифрування вже кілька місяців. Такий крок обумовлений, в першу чергу, наміром великих технологічний корпорацій уникнути значного тиску державних органів на користувачів, які працюють з продукцією таких компаній.

Наступна версія мобільної ОС від Google називається Android L. Система піддалася значним змінам, як візуальним, так і доповненнями різних функцій і можливостей.

Що стосується Apple, компанія також буде кодувати всі дані користувачів в новій iOS 8. Оновитися до версії ОС можна вже зараз.

Як уже повідомлялося, одним з незаперечних переваг операційної системи iOS 8 є можливість використовувати сторонні клавіатури.

Нагадаємо, сьогодні в світі почалися продажі нових iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Першими покупцями нових "яблучних" смартфонів стали жителі Австралії. !dt