Google дозволить визначити місце, в якому була зроблена фотографія

28 лютого 14:10

У базу даних нейронної мережі були внесені 90 мільйонів фотографій.

 

Пошуковик Google незабаром зможе визначити місце, в якому була зроблена та чи інша фотографія. Для цього співробітники компанії створили нейронну мережу, що отримала назву PlaNet, в базу даних якої було завантажено більше 90 мільйонів знімків із зазначенням місць, в яких вони були зняті. Надалі програма буде використовувати цю мережу для того, щоб визначити місце, в якому був зроблений знімок.

Під час здійснення пошуку місця PlaNet буде порівнювати знімок з зображеннями з бази даних на піксельному рівні. У разі збігу вона видасть припущення про те, де була зроблена фотографія.

Разом з тим, поки що система далека від ідеалу. Під час перших тестувань програма змогла правильно вгадати країну лише у 28,4% випадків, а континент - у 48%.

Читайте також: У Google Docs з'явилося редагування голосом

4pda.ru

Раніше повідомлялося про те, що додаток Google Maps для мобільних пристроїв навчилося самостійно обчислювати ймовірний пункт призначення у режимі навігації. Для визначення найбільш ймовірного пункту призначення функція Driving Mode аналізує історію попередніх маршрутів та історію пошукових запитів. Після того, як додаток визначить ймовірне місце прибуття, навігатор буде видавати стандартну в таких випадках інформацію про час у дорозі, щільності потоку і можливі маршрути.