Google буде використовувати штучний інтелект для боротьби зі спамом

12 липня 15:15

Для боротьби зі спамом в Gmail буде використовуватися штучна нейронна мережа.

 

На даний момент думки щодо штучного інтелекту розділилися на два протиборчі табори: одні вважають, що штучний інтелект необхідно ретельно контролювати, оскільки він несе загрозу людству, інші ж використовують розробки в галузі створення штучного інтелекту в реальному житті. До останнього табору належать представники компанії Google, які заявили про те, що тепер штучний інтелект буде використовуватися для захисту поштових скриньок від спаму, повідомляє The Verge.

Читайте також: В Gmail з'явилася функція скасування надсилання листа

Заяву про використання штучного інтелекту зробила в блозі компанії її менеджер по продукції, Шрі Харша Соманчи. Вона зазначила, що Gmail тепер використовує штучну нейронну мережу, яка буде розпізнавати і блокувати "особливо хитрий спам". Крім того, у заяві сказано, що "компанія також розробляє технологію, яка дозволить машині розпізнати уподобання користувача для того, щоб створювати індивідуальні фільтри буквально нальоту".

Раніше компанія Google змінила алгоритми пошуку, віддаючи перевагу тим сайтам, які добре проглядаються на мобільних пристроях.