Гендиректора Yahoo можуть звільнити за неправдиві відомості в резюме

04 травня 15:41

Гендиректор Yahoo Скотт Томпсон у своєму резюме вказав, що володіє вченим ступенем у галузі комп'ютерних технологій, насправді маючи лише ступінь бакалавра з бухгалтерії.

 

Генеральний директор великої американської інтернет-компанії Yahoo Скотт Томпсон, який обійняв цей пост чотири місяці тому, може бути звільнений після того, як стало відомо, що він повідомив у резюме невірні відомості про свою освіту.

Один з інвесторів Yahoo, керуючий хедж-фонду Third Point LLC, який володіє 5,8% акцій Yahoo, Деніел Леб заявив в особистому блозі з посиланням на власне розслідування, що нинішній гендиректор Yahoo Скотт Томпсон у своєму резюме вказав, що володіє вченим ступенем у галузі комп'ютерних технологій, насправді маючи лише ступінь бакалавра з бухгалтерії.

Прес-служба Yahoo оперативно випустила заяву про те, що запис про ступінь в області IT в резюме Томпсона - наслідок прикрої помилки. Однак Леб заявив, що Томпсон і раніше, під час своєї роботи в PayPal і компанії Barclays Global Investors, повідомляв неправдиву інформацію. Леб наполіг на тому, що Томпсон має бути звільнений. Рада директорів Yahoo пообіцяла ретельно розглянути ситуацію та зробити заяву для акціонерів. У результаті Томпсона дійсно може бути звільнено.

Робота ради директорів Yahoo за минулий рік неодноразово викликала різку критику з боку акціонерів. У вересні Third Poin вже закликав до відставки низки членів ради директорів, звинувачуючи їх у «серйозних управлінських помилках» і «знеціненні» компанії.

Томпсон очолив Yahoo на початку січня 2012 року. Його попередниця Керол Бартц була звільнена у вересні 2011 року, і до січня пост глави компанії залишався вакантним.

Причиною звільнення 63-річної Бартц, на думку аналітиків, стала втрата частки компанії на ринках інтернет-пошуку і реклами, а також відсутність інноваційних рішень і недооцінка конкурентів.

Відповідно до стратегії реструктуризації, запропонованої Томпсоном, на початку квітня Yahoo скоротило близько 2 тисяч співробітників - приблизно 14% від загальної чисельності штату. В Yahoo розраховують, що скорочення дозволять економити щорічно близько 375 мільйонів доларів.

У січні поточного року раду директорів Yahoo за власним бажанням залишив співзасновник інтернет-компанії Джеррі Янг і ряд інших його членів.

Компанія Yahoo! Inc. була заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо і Джері Янгом у січні 1994 року. !zn

Читайте також:

Главу Yahoo! відправлено ​​у відставку


Yahoo скорочує 5% своїх співробітників

Yahoo! може придбати гонконгський мільярдер