Facebook заплатить 10 млн дол штрафу за рекламу від імені користувачів

18 червня 09:10

Соціальна мережа Facebook заплатить 10 млн доларів в якості штрафу за розміщення прихованої реклами в оголошеннях, розміщених під виглядом звичайних користувальницьких повідомлень.

 

Засновнику Facebook Марку Цукербергу і його команді доведеться заплатити 10 млн доларів, які підуть на адресу благодійної організації, для того, щоб судовий розгляд проти мережі було закрито.

Позов проти компанії за розміщення прихованих рекламних оголошень було подано з боку групи користувачів, які побачили на своїх сторінках нібито відмічені ними рекламні повідомлення.

Послуга Facebook «Спонсорувати історії» (Sponsored stories) являє собою поєднання комерційних оголошень і розважального матеріалу. Вона була запущена в січні 2012 року.

Як тільки будь-який користувач мережі дивиться відеоролик, слухає аудіокомпозицій або ж читає замітку комерційного змісту, в головній стрічці новин відразу з'являється повідомлення про його підписку на цей матеріал.

Таким чином, переглянувши інформацію комерційного або рекламного змісту, користувач автоматично «розповідає» про це своїм друзям у мережі.

Суд у Сан-Хосе, що запустив процес проти Facebook, звинувачує мережу в порушенні каліфорнійського закону, а саме у використанні чужих акаунтів та імен для розповсюдження рекламного контента без можливості відмовитися від даної опції або отримувати за неї гроші. !zn

Читайте також:

Зростання аудиторії Facebook рекордно сповільнилося


Facebook дозволить дітям створювати свої сторінки


Засновник Facebook вибув зі списку 40 найбагатших людей у ​​світі

Microsoft за мільярд доларів купить «ділову» соціальну мережу