Facebook ставить під загрозу життя американських солдатів

10 березня 09:10

Система Facebook Timeline (Хроніка), що розкриває інформацію про переміщення людини, його звички та інші особисті дані є знахідкою для терористів або злочинців.

 

Американське військове командування вважає, що життя солдатів можуть бути поставлені під загрозу соціальною мережею Facebook, точніше її функцією гео-теггінга, що визначає місце розташування користувача і відзначає на карті місце, де було зроблено світлину. В армії США кажуть, що нова функція Facebook Timeline (Хроніка), що створює карту місць, де був користувач, також ставить користувача під загрозу. Ще гірше, що багато мобільних пристроїв ставлять такі гео-мітки автоматично.

У 2007 році вертоліт армії США був знищений в Іраку, після того, як один із солдатів розмістив у мережі фотографії з гео-тегами військових баз, на яких вони в той момент знаходилися.

В офіційній заяві Армії США говориться, що розміщення фотографій на Facebook або створення міток про місцезнаходження на інтернет-сервісах Foursquare або Gowalla, може поставити під загрозу їх життя, життя їхніх товаришів по службі або їх сімей. «Ви дійсно хочете, щоб всі знали, де саме знаходиться ваш будинок або в яку школу ходить ваша дитина? Перш ніж додати локаційну інформацію до фото, солдатам необхідно зупинитися і ще раз запитати себе: «Хто дійсно повинен бачити цю інформацію?», - говорить старший сержант Армії Дейл Світнем.

За його словами, система Facebook Timeline (Хроніка), що розкриває інформацію про переміщення людини, його звички та інші особисті дані є знахідкою для терористів або злочинців. «Чесно кажучи, стає страшно, скільки даних можна зібрати про людину, просто опираючись на інформацію про її місцезнаходження», - говорить він.

Британським солдатам в Афганістані та Іраку заборонено використовувати особисті смартфони, а також знімати фото за межами бази на особисті фотокамери, але на американських солдат таке обмеження не поширюється. !zn

Читайте також

Росія і Казахстан створять «мусульманський Facebook»

Українці в інтернеті переважно спілкуються в соцмережах, читають новини і викачують фільми


За рік число українських користувачів Facebook подвоїлося - до 2 млн