Facebook спростував чутки про створення власного смартфона

30 липня 09:31

Замість розробки власного смартфона компанія планує поглибити інтеграцію соціальної мережі з існуючими мобільними системами, зокрема, із системою iOS 6, на якій працюють популярні смартфони Apple iPhone і планшетні комп'ютери iPad.

 

Неофіційна інформація про брендований смартфон від Facebook у черговий раз не підтверджується. Про це повідомив глава Facebook Марк Цукерберг під час дистанційної конференції за підсумками фінансової діяльності компанії за квартал.

За словами глави Facebook, які наводить техноблог All Things Digital, замість цього компанія планує поглибити інтеграцію соціальної мережі з існуючими мобільними системами, зокрема, із системою iOS 6, на якій працюють популярні смартфони Apple iPhone і планшетні комп'ютери iPad.

«Є величезна кількість речей, яку ми можемо зробити в інших операційних системах, відмовившись при цьому від створення власного смартфона, що для нас особливого сенсу не має», - сказав Марк Цукерберг.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомило, що Facebook у співпраці з виробником техніки HTC планує випустити Facebook-смартфон в середині наступного року. Відповідаючи на питання інвесторів і журналістів в ніч на п'ятницю, Цукерберг фактично спростував цю інформацію.

У 2011 році компанія HTC випустила на ринок Android-смартфон HTC ChaCha, на клавіатурі якого була окрема клавіша для виклику програми Facebook. Крім того, за неофіційною інформацією, керівництво Facebook в 2011 році серйозно розглядало можливість створення модифікованої в стилі Facebook версії Android і випуску відповідних пристроїв, подібно до того, що зробив інтернет-магазин Amazon.com, який суттєво переробив систему від Google для свого планшета Kindle Fire.

Однак влітку минулого року компанія Google ввела нові правила використання Android сторонніми розробниками, згідно з якими, розробники повинні затверджувати у Google зміни, які вони планують внести в систему, перед їхнім фактичним внесенням.

Google ввела нові вимоги, щоб позбутися ефекту фрагментації, коли через дуже значні і технічно невірні зміни користувачі різних пристроїв одержують зовсім різну Android, і вона далеко не завжди добре працює.

Для Facebook, вважають багато експертів, дана вимога нездійсненна, оскільки Google агресивно просуває власного конкурента Facebook - соціальну мережу Google+. !zn

Читайте також:

Перший фінзвіт Facebook розчарував інвесторів та аналітиків

Нова технологія дозволяє знайти будь-який смартфон з Wi-Fi навіть в приміщенні

Facebook заплатить 10 млн дол штрафу за рекламу від імені користувачів

Facebook дозволить дітям створювати свої сторінки