Facebook реалізувала «пошук друзів» у географічній близькості

25 червня 12:41

Соцмережа Facebook додала у свій мобільний функціонал нову функцію, що дозволяє виявляти інших користувачів соцмережі, що знаходяться в географічній близькості. Нова функція Find Friend Nearby дозволяє «знаходити нових друзів за інтересами поблизу від вас, не вдаючись до точного пошуку за ім'ям та прізвищем».

 

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook запустила функцію Find Friends Nearby, що дозволяє користувачеві цієї соцмережі бачити, хто з його друзів або ще не знайомих Facebook-користувачів знаходиться поблизу.

Представники соціальної мережі поки не анонсували нову функцію офіційно. Незважаючи на відсутність офіційної заяви, функція Find Friends Nearby в тестовому режимі вже працює в мобільних програмах Facebook для iOS і Android, а також у веб-версії цих програм.

«Для мене ідеальний сценарій використання Find Friends Nearby - це коли ви знаходитесь в безпосередній близькості від людей, з якими щойно познайомилися і з якими вам би не хотілося втрачати контакт. Можна використовувати і звичайний пошук Facebook за ім'ям або просто обмінятися візитними картками, але з Find Friends Nearby завести нове знайомство в такій ситуації набагато зручніше», - написав у коментарі до повідомлення про нову функції на TechCrunch один з розробників сервісу Райан Паттерсон.

Для того, щоб функція запрацювала, користувачеві необхідно здійснити вхід у свій аккаунт на Facebook, а також додатково авторизуватися на платформі Find Friends Nearby.

На початку травня Facebook оголосила про придбання стартапа Glancee, що розробляє однойменну програму для iOS і Android з точно такими самими функціями, як і у Find Friends Nearby. Програма Glancee призначалася для пошуку людей поблизу, з якими у користувача є спільні знайомі, або схожі інтереси. Для цього використовувалася інформація з Facebook-аккаунта користувача і функція визначення місця розташування, доступна в сучасних смартфонах.

Соціальна мережа Facebook була створена в 2004 році. Зараз в ній зареєстровано понад 900 мільйонів користувачів. !zn

Читайте також:

Нова технологія дозволяє знайти будь-який смартфон з Wi-Fi навіть в приміщенні

Facebook заплатить 10 млн дол штрафу за рекламу від імені користувачі

Facebook дозволить дітям створювати свої сторінки

Засновник Facebook вибув зі списку 40 найбагатших людей у ​​світі