Facebook можуть оштрафувати за зберігання вилучених особистих даних

21 жовтня 17:53

Соціальній мережі Facebook може загрожувати штраф в розмірі € 100 тисяч за зберігання особистих даних користувачів, які ті видаляли зі своїх сторінок, пише Guardian.

 

Діяльність соцмережі перевірить ірландський уповноважений із захисту даних. Приводом для перевірки стали 22 скарги від австрійських студентів-юристів.

Студент австрійського юрфаку Макс Шремс виявив, що соціальна мережа зберігала більше тисячі сторінок з його особистою інформацією, більшу частину якої він видаляв. У червні М. Шремс відвідав лекцію одного з керівників Facebook і вирішив надіслати запит до соцмережі щодо своїх данних на носії.

М. Шремс був шокований, коли з Каліфорнії йому прислали компакт-диск, на якому були його повідомлення і особиста інформація за всі три роки існування сторінки в соціальній мережі, пише газета.

Отримавши диск М. Шремс склав список з 22 різних скарг, які будуть розглянуті на наступному тижні. Скарги будуть розглядатися в Ірландії, оскільки там знаходиться європейська філія Facebook.

Прес-секретар уповноваженого з захисту даних підтвердила, що наступного тижня будуть розглянуті випадки порушення прав. У випадку, якщо провину Facebook або його співробітників вдасться встановити, компанії загрожує штраф в € 100 тисяч.