Євросоюз відкрив центр по боротьбі з кіберзлочинністю

03 сiчня 14:41

Відкриття Європейського центру по боротьбі з кіберзлочинністю - не перша ініціатива подібного роду. В даний час вже існують дві великі організації, які готові взяти на себе провідну роль у справі боротьби з кіберзлочинністю на міжнародному рівні. Це Підрозділ по боротьбі з тероризмом ОБСЄ - організації, що діє під егідою ООН, а також Інтерпол, який планує у 2014 році відкрити Відділення по боротьбі з кіберзлочинністю в Сінгапурі.

 

У Європейському союзі з нового року розпочав роботу Центр по боротьбі з кіберзлочинністю (European CyberCrime Centre (EC3).

Як повідомили 3 січня у Європолі (Europol), EC3 став координаційним центром ЄС у боротьбі з кіберзлочинністю. Країни-члени ЄС і європейські інституції мають намір підтримувати EC3 для створення оперативних і аналітичних можливостей розслідування кіберзлочинів і для співпраці з міжнародними партнерами.

- Конфлікти між державами та організаціями у 2013 році перейдуть в кіберпростір

Мандат діяльності Центру включає боротьбу з наступними видами кіберзлочинності: злочини, здійснені організованими групами для отримання злочинних доходів, зокрема, online-шахрайство; злочини, які завдали серйозної шкоди жертві, зокрема, сексуальна експлуатація дітей; злочини, які завдали шкоди критично важливим інфраструктурним та інформаційним системам в ЄС.

Офіційно EC3 приступив до роботи з 1 січня нинішнього року. Церемонія відкриття відбудеться 11 січня у штаб-квартирі Європолу в Гаазі (Нідерланди). !zn

Читайте також:

Касперський назвав кібертероризм новою ключовою загрозою глобального масштабу

Шеф Пентагону порівняв можливі кібератаки на США з другим Перл-Харбором

Київська міліція шукає головного борця з хакерами на зарплату 1,5 тис. грн

Експерти ОЕСР заявили про перебільшений ризик кібервійни