Європейська комісія звинуватила Microsoft у недотриманні угод

24 жовтня 14:55

Європейська комісія офіційно звинуватила Microsoft у недотриманні угод. У 2009 році компанія взяла на себе зобов'язання показувати користувачам з Європи "екран вибору браузера", але не змогла його виконати. Microsoft загрожує штраф у розмірі до 10% річної виручки.

 

Європейські антимонопольні регулятори звинуватили Microsoft у недотриманні договору з ЄС від 2009 року, передає Associated Press. Договір зобов'язував компанію надати користувачам Windows можливість самостійно обирати браузер.

Офіційні звинувачення пред'явлені у листі, який Європейська комісія відправила Microsoft у середу, 24 жовтня. У компанії є чотири тижні, щоб скласти відповідну заяву. За порушення угоди Microsoft загрожує штраф у розмірі до десяти відсотків річної виручки. У 2012 фінансовому році компанія заробила 73 мільярди доларів США.

У 2009 році Microsoft погодилася показувати користувачам Windows 7 з Європи "екран вибору браузера", щоб вони змогли підібрати альтернативу штатному оглядачеві Internet Explorer. На цей крок компанія Стіва Балмера пішла, щоб уникнути претензій антимонопольників.

- Єврокомісія пригрозила Microsoft величезним штрафом за нав'язування свого браузера

Влітку 2012 року Європейська комісія викрила компанію в недотриманні обіцянки. З'ясувалося, що "екран вибору браузера" не бачать користувачі Windows 7 Service Pack 1, який вийшов у лютому 2011 року. Microsoft визнала факт відсутності "екрану" і пояснила його "технічною помилкою".

За даними сервісу StatCounter, у 2009 році Internet Explorer був найпопулярнішим браузером в Європі - він займав трохи менше половини ринку. Зараз лідером є Google Chrome, за ним слідує Firefox, a частка Internet Explorer знизилася до 26%. !zn

Читайте також:

Через кілька годин після офіційної презентації Windows 8, її піратська копія з'явилася в мережі

Microsoft вперше в історії зазнав збитків

Єврокомісія пригрозила Microsoft величезним штрафом за нав'язування свого браузера