Експерти нарахували 500 терористичних сайтів російською мовою: навіть YouTube переповнений терористичними елементами

14 грудня 13:42

В інтернеті на сьогоднішній день діє близько семи тисяч терористичних сайтів, з яких близько 500 містять контент російською мовою. Навіть ресурс YouTube "переповнений терористичними елементами, навчальними технологіями".

 

Експерти нарахували у мережі більше семи тисяч терористичних сайтів, причому 500 із них - російською мовою. Про це заявив 14 грудня радник голови російського Національного антитерористичного комітету (НАК) Андрій Пржездомскій.

Пржездомскій зауважив, що навіть "необразливий зовні" відеохостинг YouTube "переповнений терористичними елементами, навчальними технологіями" та іншими подібними матеріалами.

Він вказав на те, що Росія не може протистояти терористичним сайтам, розміщеним на зарубіжних серверах. Радник додав, що у НАК "напевно, є питання" до зарубіжних колег, чому терористи можуть "безкарно мовити в інтернеті".

Відзначимо, що точно такі самі дані - сім тисяч терористичних сайтів, включаючи 500 російською мовою, - озвучив у червні 2010 року представник генпрокуратури Росії. За три роки до цього, у квітні 2007 року, МВС нарахувало у всіх сегментах мережі 148 ресурсів терористичної та екстремістської спрямованості. !zn

Читайте також:

Число відтворень роликів на YouTube перевищило трильйон

YouTube потрапив у список заборонених у Росії сайтів

YouTube збільшив число професійних каналів у півтора рази


YouTube відмовився видаляти фільм про пророка Мухаммеда, що спровокував напади мусульман на посольства США