До реєстру заборонених сайтів у Росії за місяць внесли 600 сторінок

27 листопада 19:51

З 595 записів 77 сторінок внесено до реєстру з IP-адресами. Це відбувається, коли провайдер відмовляється блокувати заборонений контент протягом двох діб.

 

З моменту набуття чинності закону про «чорні списки» Роскомнадзор вніс 595 інтернет-сторінок в реєстр забороненої на території Росії інформації, повідомляється на сайті наглядового органу.

«З 1 листопада на сайт zapret-info.gov.ru надійшло 17840 звернень», - повідомили в Роскомнадзор, додавши, що на 416 запитів відповіли відмовою.

З 595 записів 77 сторінок внесено до реєстру з IP-адресами. Це відбувається, коли провайдер відмовляється блокувати заборонений контент протягом двох діб. Повідомлення про блокування IP-адреси направляється операторам зв'язку.

За даними Роскомнадзора, 118 записів були виключені з реєстру.

Великий резонанс викликало внесення до «чорного списку» відеохостингу YouTube, а також одного з IP-адрес Google, що в Роскомнадзор пояснювали технічними проблемами.

Керівник Роскомнадзора Олександр Жаров на нараді у вівторок висловив жаль через збої в системі, пояснивши їх нестачею часу на налаштування програмного забезпечення і надто великим навантаженням у перші тижні роботи реєстру.

Реєстр заборонених сайтів у Росії розпочав свою роботу 1 листопада поточного року. !zn

Читайте також:

У «чорному списку» YouTube виявився помилково

YouTube потрапив до списку заборонених у Росії сайтів

Російська Вікіпедія закрилася на знак протесту (фото)