Цукерберг опублікував відео поверхні Марса у форматі "360 градусів"

01 лютого 11:27

Відео було складене зі знімків, зроблених марсоходом Curiosity.

 

Засновник Facebook Марк Цукерберг опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі відео, яке показує поверхню Марса в форматі "360 градусів".

Користувач може управляти камерою на свій розсуд, що створює ефект присутності. Як написав Цукерберг у коментарі під відео, воно було складено фахівцями NASA з фото, зроблених марсоходом Curiosity за допомогою технології, розробленої Facebook.

Читайте також: Curiosity надіслав нове селфі з Марса

За словами Цукерберга, "це тільки початок того, що ми можемо зробити за допомогою віртуальної реальності і 360-градусного відео. Виглядає неймовірно".

This is a neat 360 video from the surface of Mars. You can look around like you're actually on the planet.NASA produced it by stitching together photos taken by nasa's Curiosity Mars Rover, using technology created by the 360 video team at Facebook. This is just the beginning of what we can do with virtual reality and 360 video. Pretty amazing.

Опубліковано Mark Zuckerberg 31 січня 2016 р.

Підтримка панорамних відео стала доступна користувачам Facebook у кінці вересня 2015 року. Першим роликом у форматі "360 градусів" став новий трейлер "Зоряних війн", викладений у відповідній групі соціальної мережі.