Британський математик обчислив "траєкторію життя" за допомогою Facebook

26 квiтня 12:20

Математик, проаналізувавши інформацію Facebook, зміг в цілому описати людське життя як таке, виявивши його закономірності.

 

Нове дослідження відомого британського математика Стівена Вольфрама показало, що за допомогою соцмережі можна обчислити, яким чином у людей з часом змінюються інтереси, переваги у спілкуванні і багато іншого.

Використовуючи дані з Wolfram Alpha, він зміг в цілому описати людське життя як таке, виявивши його закономірності.

Учений оцінив людське життя за різними характеристиками. Наприклад, кількість віртуальних друзів у різному віці. Як виявилося, кількість "френдів" у людини зростає по мірі дорослішання і досягає піку у 19 років, а потім поступово знижується. Зазвичай вік друзів на Facebook практично ідентичний віку користувача. Виняток становлять тільки діти 14-15 років, які віддають перевагу спілкуванню з дітьми трохи старшими, літні люди часто спілкуються у Facebook з молоддю.

Особливий інтерес викликає те, як з часом змінюються інтереси користувачів. Що старша людина, то більше вона цікавиться здоров'ям, різко зростає інтерес до погоди, значно падає інтерес до відеоігор і моди.

Вольфрам висловився з цього приводу наступним чином: "Мене дивує, як багато ці графіки можуть сказати нам про еволюцію людських інтересів. Наприклад, молоді люди не люблять довго обговорювати дні народження, однак пізніше поступово прокидається інтерес до подібних подій. А ось поговорити про кар'єру і гроші найбільше всього люблять 20-річні, людям молодше і старше ця тема не так цікава. Список можна продовжувати до нескінченності". !zn

Читайте також:

Британські вчені навчилися визначати сексуальну орієнтацію користувачів Facebook

Британські вчені навчилися робити предмети невидимими

Британські вчені створили автомобіль без водія

Британські вчені записали сонети Шекспіра на ДНК