Boeing випустить смартфон на базі Android

13 квiтня 06:01

Компанія Boeing має намір виробляти свій власний смартфон на базі платформи Android, забезпечений особливо надійними засобами захисту інформації. Цільову аудиторію мобільного пристрою складуть військові та урядові установи, а також представники великого бізнесу. Очікується, що перші екземпляри продукту з'являться в кінці цього року.

 

Американський авіавиробник Boeing випустить смартфон на базі операційної системи Android. Апарат буде призначений для корпоративних користувачів.

За словами віце-президента Boeing Брайана Пальми, розробка пристрою близька до завершення. Смартфон вийде на ринок в кінці 2012 року.

Він зазначив, що апарат буде надавати послуги захищеного зв'язку і буде коштувати дешевше, ніж більшість аналогів, ціна на які тримається на рівні 15-20 тисяч доларів. У той же час топ-менеджер відзначив, що пристрій все одно буде більш дорогим, ніж розраховані на масового користувача апарати.

Вибір Android в якості платформи Пальма пояснив міркуваннями ціни, а також бажанням зрівняти можливості корпоративних та користувацьких пристроїв. За функціоналом перші програють другим, вважає він.

Апарат буде користуватися попитом в оборонних і розвідструктурах, в екстрених служб і серед бізнес-користувачів.

Характеристики смартфона у Boeing поки не розкривають, так само як і ім'я апарату: Пальма називає його просто "телефон Boeing". Не виключено, що авіавиробник створює пристрій у співпраці з іншими компаніями. !zn

Читайте також:

Google випустив Chrome для Android

Найдовший літак вперше здійснив повноцінні зліт і посадку

Boeing уклав рекордну в історії угоду