Apple заявила про права на домен iPhone5.com

07 травня 12:16

За адресою iPhone5.com знаходиться невеликий форум про апарати iPhone. На ньому зареєстровано трохи більше трьохсот учасників.

 

Компанія Apple звернулася до Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) з вимогою передати їй права на домен iPhone5.com.

За адресою iPhone5.com знаходиться невеликий форум про апарати iPhone. На ньому зареєстровано трохи більше трьохсот учасників. За даними WhoIs, домен iPhone5.com був створений в лютому 2008 року, тобто за чотири місяці до анонса iPhone 3G.

Учасники iPhone5.com розмістили на форумі декілька постів з обговоренням претензій Apple. Користувач Morphius закликав форумчан боротися за домен, зазначивши, що "у нас є всі права бути шанувальниками iPhone і обговорювати його".

На сайті було відкрито онлайн-голосування про долю домену. Станом на момент публікації замітки в ньому взяли участь 11 користувачів. Шість із них висловилися за передачу iPhone5.com в розпорядження Apple.

Компанія Тіма Кука має досвід успішної боротьби за домени зі згадкою своїх продуктів. У листопаді 2011 року їй вдалося отримати контроль над сімома доменами, включаючи iphone4s.com, які раніше використовувалися для залучення користувачів на порносайти.

У низці випадків Apple укладає з власником домену договір про продаж. Так було, наприклад, з iCloud.com, що належав шведській компанії Xcerion. З чуток, домен обійшовся Apple в 4,5 мільйона доларів.

Назву iPhone 5, імовірно, буде носити новий смартфон Apple, який прийде на зміну представленому у жовтні 2011 року iPhone 4S. Проте компанія може й відмовитися від традиційної системи найменувань, як це було у випадку з iPad: наступний після iPad 2 планшет носить назву не iPad 3, а просто iPad. !zn

Читайте також:

Білоруси випустили свого «вбивцю iPad» - планшетник «Горизонт»

Apple випустить повністю прозорий iPhone

Програма для iPhone краде адресні книги користувачів

Хакери зламали iPad 3 у перший день продажів