Apple запропонувала живити ноутбуки водневим паливом

23 грудня 16:28

Компанія Apple подала в Патентне відомство США дві патентні заявки, в яких описується "система паливних елементів "для живлення портативних комп'ютерів, передає блог Apple Insider.

 

У вступі до обох заявок йдеться про необхідність переходу на поновлювані джерела енергії. У зв'язку з цим автори заявок пропонують використовувати в ноутбуках та інших мобільних пристроях водневі паливні елементи.

Стверджується, що пристрій на водневих паливних елементах можуть працювати на одній заправці протягом декількох днів і навіть тижнів. При цьому заявники визнають, що створення компактного і одночасно недорогого елемента пов'язане з відомими труднощами.

В одній з двох заявок паливні елементи пропонується використовувати разом із звичайною батареєю; при цьому елементи могли б заряджати батарею, і навпаки. Така схема дозволить зменшити вагу конструкції і знизити її вартість.

Обидві заявки були подані від імені групи інженерів у 2010 році, проте опубліковані були лише нещодавно. Чи планує Apple коли-небудь реалізувати ідеї на практиці, невідомо.

Apple стала не єдиною компанією, що задумалася про використання паливних елементів у мобільній електроніці. Так, у 2008 році Panasonic представила паливний елемент для ноутбуків на метиловому спирті.