Apple продовжує боротися з відбитками пальців

16 серпня 12:12

Корпорація Apple продовжує вдосконалювати технологію дисплейного покриття, що перешкоджатиме появі відбитків пальців на поверхні екрана. Як стало відомо із заявки, поданої в Бюро США із патентів і товарних знаків (USPTO), сенс нової ідеї полягає в тому, щоб покривати дисплеї олеофобною (жиростійкою) речовиною.

 

За задумом Apple, цей рідкий матеріал наноситимуть на дисплей за допомогою методу Physical Vapor Deposition (нанесення покриття осадження з пари). Таку техніку використовують для нанесення на поверхню екрана тонких плівок з випаруваної речовини.

Цей процес складний із технічної точки зору через можливі побічні реакції, викликані взаємодією олеофобної речовини з повітрям, теплом або вологою. Щоб цього уникнути, Apple пропонує поміщати рідкий матеріал у камеру з інертним газом.

Імовірно, новий тип поверхні може з'явитися в смартфоні iPhone 5. Раніше Apple вже подавала патентні заявки, що описують покращений процес виготовлення покриття, стійкого до відбитків пальців.

Жиростійку речовину вже наносять на поверхні дисплеїв iPhone 3GS, iPhone 4 та iPad. Однак при активному використанні гаджета через деякий час вона починає стиратися, пише CNET.