Apple представила iPad третього покоління

07 березня 19:47

Планшет iPad 3 оснащений більш потужним процесором, а роздільну здатність дисплея збільшено вдвічі. У США iPad 3 буде коштувати від 500 дол.

 

Генеральний директор компанії Apple Тім Кук на прес-конференції в Сан-Франциско представив нове покоління планшетного комп'ютера iPad.

Як і прогнозували аналітики, компанія показала новий iPad, який отримав підтримку Retina-дисплея, роздільну здатність якого було збільшено до 2048х1536 пікселів. У порівнянні з iPad 2 роздільну здатність нового iPad збільшено майже вдвічі. Передачу кольору в нового дисплея поліпшено в порівнянні з iPad 2 на 40%. Також у новому iPad заявлений мобільний процесор Apple A5X на базі мікроархітектури ARM з чотирма ядрами. Згідно з заявам Apple, графічна продуктивність A5X вдвічі перевищує аналогічний показник Nvidia Tegra 3.

Другою важливою новинкою iPad 3 стала нова камера iSight, яка стала 5-мегапіксельною і має спеціальний задній сенсор освітленості, тоді як лінзи у неї складаються з 5 елементів (як у iPhone 4S), причому відзняті матеріали безпосередньо передаються на чіп A5X для їх процесингу в реальному часі.

Третя новинка iPad - це можливість запису відео в якості HD, що навряд чи можна назвати революцією, оскільки багато Android-планшетів це вже підтримують.

Четвертою новинкою iPad стала підтримка голосового спілкування. В Apple навмисно не заявляли про те, що iPad підтримує Siri, оскільки реалізувати голосову підтримку в масштабах iPhone 4S, судячи з усього, так і не вдалося. З іншого боку, голосова система в iPad підтримує не лише англійську, але й французьку, німецьку та японську мови.

П'ятої новинкою iPad стала підтримка LTE-мереж, що дозволяють істотно швидше, ніж 3G HSPA передавати дані в інтернеті. Як повідомили в Apple, новий iPad підтримує швидкість зв'язку 21 Мбіт/сек у режимі роботи в мережах HSPA +, 42 Мбіт/сек у мережах DC-HSDPA і до 73 Мбіт/сек у LTE. Додатково до цього, мережева підсистема iPad тепер дозволяє створити з самому планшеті точку доступу і використовувати його в якості шлюзу для виходу в мережу інших пристроїв через Wi-Fi.

Як і iPad 2, третя версія пристрою працює до 10 годин у звичайному режимі і до 9 годин у 4G-мережах. Габарити пристрою залишилися незмінними 9,4 мм у товщину і вага 640 г, що трохи важче iPad 2.

У США нова версія iPad з 16 гігабайтами коштуватиме 499 доларів, 32-гігабайтна - 599 і 64-гігабайтна 699 ​​доларів. Якщо покупець купує версію з 4G, то планшет обійдеться йому (ціни для США) в 629, 729 і 829 доларів відповідно. У Штатах, Канаді, Великобританії, Німеччині, Швейцарії та Японії продажі гаджета стартують з 16 березня. !zn

Читайте також

ФБР розсекретило досьє на Стіва Джобса

7 березня Apple представить iPad 3

Для iPad випустили сенсорний Photoshop

У Apple є 98 млрд доларів готівкою, що з ними робити, у компанії поки не знають