Apple почала виробництво супердисплея для iPad3

22 листопада 10:24

Три виробничих партнери Apple почали виробництво унікального дисплея надвисокої роздільної здатності для планшетника iPad третього покоління. Про це повідомив CNet аналітик дослідницької фірми DisplaySearch.

 

"Це вже відбувається - роздільна здатність QXGA, 2048 на 1536 пікселів. Виробництво дисплеїв для iPad наступного покоління стартувало. Їх виробляють три постачальники", - заявив в інтерв'ю виданню Річард Шим. Він підтвердив чутки про те, що LCD-панелі для iPad 3 виробляють Samsung, Sharp і LGD.

Той факт, що для виробництва надвисокої (вона перевищує Full HD, 1920 на 1080, у сучасних високочітких телевізорів) роздільної здатності потрібні контракти з трьома постачальниками, говорить про вкрай високу складність цього компоненту. На думку аналітика DisplaySearch, наявність трьох виробників дозволить Apple мати достатньо дисплеїв для задоволення попиту на iPad 3 на старті продажів.

На думку Шима, Apple вирішила не використовувати просунуту AMOLED-технологію для екрану нового iPad, і збереже вірність технології IPS.

Головна відмінність буде у роздільній здатності - на екрані iPad 3 буде у чотири рази більше точок, ніж в iPad другого покоління. Аналогічний прорив Apple зробила з iPhone 4, почетвертувавши роздільну здатніть екрана у порівнянні з попередньою моделлю.

Як вважає експерт, чутки про те, що iPad 3 вийде на ринок ближче до кінця 2012 року, а навесні світ побачить лише покращену версію iPad 2, не відповідають дійсності. Якщо панелі для пристрою проводяться вже зараз, то у грудні вони можуть дійти до складальників в Азії, а у лютому-березні ті почнуть відвантажувати готові планшети за океан.

Шим також припускає, що Apple готує до випуску на ринок пізніше у 2012-му році модель iPad зі зменшеною з 9,7 до 7,85 діагоналлю дисплея. Швидше за все, роздільна здатність у нього буде такою самою, як у iPad 2, проте сам пристрій буде меншим, як і його цінник.