Apple планує випустити бюджетну версію iPad

04 липня 05:05

Новий пристрій не буде оснащено екраном надвисокої роздільної здатності, його роздільна здатність буде аналогічною до моделі iPad другого покоління.

 

Компанія Apple до кінця року представить нову версію свого планшетного комп'ютера iPad, яка буде відрізнятися екраном меншого розміру і більш низькою ціною.

Планшет iPad лідирує у своєму сегменті, контролюючи приблизно 60% світового ринку подібних пристроїв. Однак інші виробники намагаються відвоювати у Apple частину цього перспективного і високоприбуткового ринку.

Серед останніх представлених пристроїв в даному сегменті - планшет Surface від Microsoft і планшет Google Nexus 7.

Третє покоління iPad, представлене у березні поточного року, оснащено дисплеєм з діагоналлю 9,7 дюйма. Apple розробляє планшет з діагоналлю екрану від 7 до 8 дюймів.

Пристрій, який Apple може представити вже у жовтні поточного року, не буде оснащено екраном надвисокої роздільної здатності, подібно до останньої моделі iPad - його роздільна здатність буде аналогічною до моделі iPad другого покоління.

Ціна пристрою, як очікується, виявиться співвідносною з бюджетними планшетами Kindle Fire і Google Nexus 7. Обидва конкуруючих Android-пристрої оснащені 7-дюймовим екраном, ціна на них, встановлена виробниками, складає 199 доларів.

Представники Apple від коментарів відмовилися. За словами аналітика Шо Ву з Sterne Agee&Leach, якщо компанія дійсно представить подібний пристрій, «це виявиться найгіршим нічним кошмаром конкурентів».

Багато виробників намагаються зайняти нішу на ринку планшетів саме за допомогою бюджетних моделей, складаючи конкуренцію Apple в ціні пристроїв.

У той же час, новий пристрій від Apple може втратити переваги великого числа програм, адаптованих для нинішньої моделі iPad. За даними Apple, на даний момент в магазині Apple App Store доступно більше 225 тисяч програм, розроблених спеціально для планшета iPad.

Перше покоління iPad було представлено у квітні 2010 року. За даними аналітичної компанії DisplaySearch, обсяг ринку планшетів у поточному році досягне близько 66,4 мільярда доларів. !zn

Читайте також:

Apple доведеться викласти $60 млн за права на марку iPad у Китаї

Mozilla випустить власну мобільну ОС

Білоруси випустили свого «вбивцю iPad» - планшетник «Горизонт»