Apple оновила лінійку MacBook Air

20 липня 15:16

Компанія Apple оновила лінійку тонких ноутбуків MacBook Air, повідомляється в прес-релізі компанії.

 

Нові MacBook Air використовують двоядерні процесори Intel Core i5 і Core i7. Пристрої оснащені клавіатурою з підсвічуванням, яскравість якої змінюється залежно від умов освітлення, і портами Thunderbolt. Раніше порти Thunderbolt Apple вбудувала в ноутбуки MacBook Pro і моноблоки iMac.
MacBook Air надходить у продаж у чотирьох стандартних варіантах. Ноутбуки з діагоналлю екрана 11,6 дюймів мають процесор Intel Core i5 з частотою 1,6 гігагерц, дво або чотирьо гігабайтну оперативну пам'ять і SSD-накопичувач ємністю 64 або 128 гігабайт.
Моделі з 13,3-дюймовим екраном мають 1,7-гігагерцевий процесор Intel Core i7, чотири гігабайти оперативної пам'яті і SSD-накопичувач на 128 або 256 гігабайт.
Ноутбуки працюють під операційною системою Mac OS X Lion, яка також надійшла в продаж 20 липня.
Найдешевша модель буде коштувати в США 999 доларів, а найдорожча зі стандартних - 1599 доларів. Замовлення на MacBook Air приймаються з 20 липня, а в роздрібні магазини пристрої надійдуть 21 липня.
Як вказує техноблог TechCrunch, з виходом нових MacBook Air Apple відмовиться від ноутбуків сімейства MacBook. Наразі в американському інтернет-магазині компанії MacBook у продажу відсутній.