Apple готує до запуску «абсолютно неймовірні» нові продукти

30 травня 08:25

Глава Apple відмовився відповісти, чи буде розроблений iPhone меншого розміру або телевізор від Apple, сказавши лише, що "життя йде повним ходом".

 

Apple Inc. готує до запуску нові продукти, заявив гендиректор найбільшої високотехнологічної компанії світу Тім Кук журналістам на конференції D10 All Things Digital.

Однак, як пише Wall Street Journal, глава Apple відмовився відповісти, чи буде розроблений iPhone меншого розміру або телевізор від Apple.

"Життя йде повним ходом. Ми готуємо абсолютно неймовірні речі", - сказав CEO.

Одним із пріоритетних напрямків роботи є вдосконалення системи голосового управління Siri, яку часто критикують користувачі iPhone, додав він.

Кук, який фактично змінив засновника Apple Стіва Джобса на чолі компанії у серпні минулого року, вперше бере участь у щорічній конференції D10. На відміну від свого попередника, який створив корпоративну культуру з особливою увагою до конфіденційності, Кук має намір підвищити прозорість роботи Apple. Мова, однак, йде не стільки про нову продукцію, скільки про соціальні питання, включаючи права співробітників китайських компаній - постачальників Apple.

Також Кук висловив сподівання, що в майбутньому якомога більше компонентів продукції Apple будуть виготовлятися у США. Він вважає, що виробничий сектор США стикається з труднощами не в останню чергу через зниження кваліфікації фахівців.

"Є те, що може бути виготовлено у США, не тільки для внутрішнього ринку, а й для експорту по всьому світу. Процес складання, чи може він бути здійснений у США? Так, я вірю в це, ми знову повернемося до цього" , - заявив глава Apple.

Наразі фінальна збірка продуктів Apple здійснюється азіатськими партнерами компанії, зокрема, тайванською Foxconn Technology і китайськими заводами. У США ж виробляються лише деякі компоненти, включаючи головні мікропроцесори для iPhone і iPad, які випускаються на фабриці в Остіні (штат Техас). У штаті Кентуккі виробляється покриття для екранів смартфонів і планшетників Apple.

На думку Кука, у найближчому майбутньому багато споживачів будуть робити вибір на користь iPad. "Мені подобається мій Mac, але все більше і більше часу я проводжу з iPad," - сказав він.

Гендиректор Apple також торкнувся питання про "патентні баталії" з Samsung Electronics та іншими конкурентами на ринку смартфонів. Він виступив на захист позиції Apple у зв'язку з позовами до Samsung й інших компаній через копіювання інтелектуальної власності Apple. Разом з тим Кук назвав несправедливими позови конкурентів до Apple за порушення патентів на основні технології створення мобільних телефонів. !zn

Читайте також:

Apple представить нові моделі iPhone і iPad у серпні-вересні

Apple розглядає можливість створення власної мобільної мережі

Apple випустить свій перший телевізор

Apple зробить MacBook Pro ще тоншим