Apple вперше стала лідером ринку телефонів в Японії, обійшовши місцевих виробників

13 лютого 18:10

Успіху Apple сприяв вихід восени 2012 року моделі iPhone 5. Оновлений смартфон активно просувався японськими операторами Softbank і KDDI, які прагнуть наздогнати місцевого лідера DoCoMo.

 

Компанія Apple у 2012 році вперше стала лідером ринку стільникових телефонів в Японії з часткою 15%, обійшовши місцевих виробників мобільної техніки, йдеться в дослідженні аналітичної компанії Counterpoint Research.

За підсумками минулого року американській компанії вдалося обійти японських виробників Sharp і Fujitsu, на частку кожного з яких припадає по 14% ринку. Компанія Sharp, що останні місяці бореться з корпоративною кризою, попередні шість років лідирувала на ринку мобільних телефонів в країні.

Дослідження Counterpoint Research враховує як смартфони, так і більш прості апарати (так звані feature phones). У продуктовій лінійці Apple є тільки смартфони iPhone. Успіху Apple сприяв вихід восени 2012 року моделі iPhone 5. Оновлений смартфон активно просувався японськими операторами Softbank і KDDI, які прагнуть наздогнати місцевого лідера DoCoMo, зазначають експерти Counterpoint Research.

У першому кварталі 2013 фінансового року, який завершився в грудні 2012-го, Apple реалізувала по всьому світу 47,8 мільйона iPhone, що приблизно на 30% перевищує показник аналогічного кварталу попереднього року. !zn

Читайте також:

Apple уперше обійшла Samsung за кількістю проданих у США смартфонів

Патенти в сфері IT б'ють рекорди: кількість заявок в 2012 році перевищила 14 тисяч

У Apple відсудили майже 370 млн доларів за порушення патентів

Бразилія вирішила відібрати у Apple права на торговельну марку iPhone