Apple випустить нові продукти восени

24 квiтня 10:16

За даними ЗМІ, Apple планує анонс нового флагмана. Також до кінця вересня шанувальники компанії можуть побачити анонси нового покоління повнорозмірного планшета iPad і компактного iPad mini.

 

Корпорація Apple планує випустити ряд нових продуктів восени цього року, заявив гендиректор компанії Тім Кук під час конференц-дзвінка за підсумками другого кварталу 2013 року.

"Наша команда наполегливо працює над новими пристроями, програмами і сервісами, які ми представимо цієї осені і протягом 2014 року", - заявив Кук. Глава Apple відмовився уточнити, чи працює компанія над новими продуктовими категоріями. Разом з тим, за даними ЗМІ, Apple веде розробку інноваційного комп'ютера у формі годинника.

Кук прокоментував зниження акцій Apple, на що вплинули чутки про скорочення замовлень компонентів для iPhone, а також падіння чистого прибутку за квартал на 18%. "Ми визнаємо, що темпи нашого зростання сповільнилися, а маржинальність продуктів знизилася. Падіння котирувань Apple було дуже неприємним для всіх нас. Однак найбільш важливою метою для нас залишається створення інноваційних продуктів", - заявив він.

Говорячи про смартфони з 5-дюймовими екранами (зокрема, до них належить новий флагманський смартфон Samsung Galaxy S4), Кук зазначив, що Apple поки не має наміру збільшувати екран iPhone. "Деякі користувачі цінують розмір, інші - портативність, сумісність з програмами, роздільну здатність та інші фактори. Apple не буде постачати iPhone з великим екраном, поки існують ці компроміси", - заявив Кук.

Зниження продажів комп'ютерів Mac на 2% до 3,95 млн пристроїв глава Apple пояснив слабким попитом на ринку ПК в цілому. "У той же час, ми продали майже 20 млн iPad, і абсолютно очевидно, що продажі iPad "канібалізували" певну частину продажів Mac", - заявив він, зазначивши, що не вважає ринок ПК "мертвим або поганим".

Варто відзначити, що раніше з'явилася інформація, що корпорація Apple шукає заміну Куку. Рішення прийнято на основі того, що за останні півроку компанія зазнала збитків у розмірі майже 300 млрд дол. З моменту вступу Кука на посаду у жовтні 2011 року акції компанії подешевшали майже вдвічі. !zn

Читайте також:

Apple буде частіше оновлювати модельний ряд: iPad з'явиться через місяць, iPhone - влітку

Apple може почати виробництво нового покоління iPad у липні

Apple втратила звання найдорожчої компанії світу