Apple уперше обійшла Samsung за кількістю проданих у США смартфонів

04 лютого 10:18

Незважаючи на те, що пристрої Apple є більш дорогими порівняно з Samsung, вихід на ринок iPhone 5 допоміг американській компанії захопити лідерство.

 

Apple у четвертому кварталі 2012 року вперше обійшла Samsung за кількістю проданих на ринку США смартфонів, пише газета Financial Times з посиланням на дані аналітичної компанії Strategy Analytics.

Незважаючи на те, що пристрої Apple є більш дорогими порівняно з Samsung, вихід на ринок iPhone 5 допоміг американській компанії захопити лідерство і стати найбільш популярним виробником смартфонів у США.

За оцінками Strategy Analytics, Apple продала у минулому кварталі близько 17,7 млн смартфонів, що дозволило компанії збільшити свою частку на американському ринку до 34% з 25% минулого року.

Частка Samsung також зросла - до 32% з 27% на кінець 2011 року, кількість проданих південнокорейським виробником смартфонів склала 16,8 млн, свідчать дані Strategy Analytics.

Третє місце на ринку США посіла LG, однак частка цієї компанії скоротилася до 9% до 14%.

Strategy Analytics відзначає, що ситуація на ринку США все більше відрізняється від решти світу, де пристрої Samsung, а також інші смартфони на базі операційної системи Android, займають лідируючі позиції.

За даними іншої дослідницької компанії - NPD, частка Apple на ринку США збільшилася у четвертому кварталі минулого року до 39%, частка Samsung - до 30%.

У той час як Apple є лідером на американському ринку смартфонів, компанія поступово втрачає позиції на ринку планшетних комп'ютерів, хоча, як і раніше залишається провідним виробником цих пристроїв.

Її частка на світовому ринку планшетів знизилася у четвертому кварталі до 51,7% з 43,6% торік, свідчать дані дослідницької компанії IDC. Для порівняння: частка Samsung на цьому ринку у жовтні-грудні 2012 року склала 7,3%. !zn

Читайте також:

Представлений перший у світі повністю прозорий смартфон

Китай має намір створити конкурентів Apple і Samsung

Samsung показала концепт смартфона з вигнутим екраном

Названо знакові події 2012 року у сфері високих технологій