Apple погодилася повернути гроші батькам, які їхні діти витрачали у безкоштовних іграх

27 лютого 11:18

Як виявилося, багато умовно безкоштовних ігор в інтернет-магазині App Store дозволяли витрачати гроші на покупку різних віртуальних товарів, не вимагаючи при цьому пароль.

 

У США під час розгляду великого колективного позову проти Apple компанія погодилася добровільно повернути гроші позивачам, чиї діти без дозволу витратили значні кошти в мобільних програмах, передає РИА "Новости" з посиланням на GigaOM.

В якості компенсації Apple запропонувала постраждалим кредит в інтернет-магазині iTunes Store у розмірі 5 доларів. Якщо ж сума втрат перевищує 30 доларів, компанія поверне гроші на картку користувача в повному обсязі. В цілому Apple може витратити на компенсації близько 100 мільйонів доларів.

Ймовірно, Apple почне виплати наприкінці цього або на початку наступного року. За цей час суддя повинен затвердити запропоновані Apple умови, після чого компанія почне приймати заявки від користувачів, охочих отримати компенсацію.

- У 2012 році Apple заробила більше, ніж всі лідери ринку разом узяті

Позов був поданий навесні 2011 року. У ньому Apple звинуватили у тому, що багато умовно безкоштовних ігор в інтернет-магазині App Store дозволяли витрачати гроші на покупку різних віртуальних товарів, не вимагаючи при цьому пароль.

Постраждалі заявили, що давали своїм дітям планшет або смартфон з такими програмами, після чого дитина могла витратити значну суму з рахунку, не усвідомлюючи, що при цьому витрачаються реальні гроші.

У 2011 році Apple внесла зміни в операційну систему iOS, ускладнивши несанкціоновані купівлі всередині програм. Після цього при кожній спробі система почала запитувати пароль користувача. Однак цей аргумент не допоміг Apple у суді.

Нагадаємо, що стрімко набирає популярність у розробників ігор бізнес-модель, відома як F2P (free-to-play), яка дозволяє встановити програму абсолютно безкоштовно, а ось, наприклад, отримати необхідні предмети або ігрову валюту, активувати нові можливості і отримати доступ до раніше закриті місця можна за додаткову плату. !zn

Читайте також:

В Apple відсудили майже 370 млн доларів за порушення патентів

Компанію, яка складає техніку Apple, звинуватили у незаконному використанні праці дітей

Apple, Adobe і Microsoft запідозрили у завищенні цін