Apple може почати виробництво нового покоління iPad у липні

11 квiтня 11:26

Презентація нової моделі iPad може відбутися вже у квітні, а на ринок пристрій може вийти у жовтні поточного року.

 

Компанія Apple може почати виробництво п'ятого покоління планшетних комп'ютерів iPad у липні-серпні поточного року, повідомляє видання DigiTimes з посиланням на джерела серед тайваньських постачальників.

Пристрій збереже 9,7-дюймовий екран, проте буде тоншим і легшим за попередника, а також буде відрізнятися більш тонким обідком по правий і лівий бік екрану - подібно до iPad mini.

Ймовірно, дисплеї для нового iPad для Apple будуть постачати компанії LG Display і Sharp. Однією з головних проблем при виробництві пристрою може стати висока вартість ключових компонентів, насамперед, сенсорних панелей, і безперебійність їхніх постачань.

Чутки про те, що Apple працює над п'ятим поколінням повнорозмірного iPad з дизайном, схожим на iPad mini, ходять на ринку вже кілька місяців. За неофіційною інформацією, презентація нової моделі iPad може відбутися вже у квітні, а на ринок пристрій може вийти у жовтні поточного року.

Актуальна на сьогодні модель - повнорозмірний iPad четвертого покоління - була анонсована у жовтні 2012 року, приблизно через сім місяців після попередника. Якщо терміни презентації, виробництва і випуску нової моделі підтвердяться, то цикл оновлення скоротиться до шести місяців. До виходу четвертого покоління планшета Apple дотримувалася річного циклу оновлення iPad. З виходу першої моделі пристрою навесні 2010 року компанія продала понад 123 мільйонів iPad різних версій і зберігає лідерство серед виробників у цьому сегменті. !zn

Читайте також:

Samsung анонсувала планшет-"вбивцю" iPad mini

Logitech випустила чохол-клавіатуру для iPad

Nokia задумалася про випуск планшета