Android обжене за популярністю Windows до 2016 року

25 жовтня 10:44

Через чотири роки у світі буде 2,3 мільярда смартфонів, планшетів та іншої комп'ютерної техніки з Android у порівнянні з 2,28 мільярда пристроїв під управлінням Windows.

 

Число пристроїв з мобільною операційною системою Google Android перевершить число пристроїв на платформі Microsoft Windows до кінця 2016 року, свідчать дані аналітичної компанії Gartner.

За даними аналітиків, через чотири роки у світі буде 2,3 мільярда смартфонів, планшетів та іншої комп'ютерної техніки з Android у порівнянні з 2,28 мільярда пристроїв під управлінням Windows.

Очікується, що до кінця поточного року число пристроїв з Windows буде в 2,5 рази більшим, ніж в Android, що стрімко набирає популярність: 1,5 і 0,6 мільярда відповідно.

Експерти вже давно відзначають падіння інтересу до ринку традиційних комп'ютерів у міру того, як зростає попит на мобільні пристрої. Аналітичні компанії оцінюють падіння обсягів світових постачань ПК у третьому кварталі поточного року на рівні 8,3-8,6% у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

У той же час, постачання мобільних пристроїв ростуть. За даними аналітичної компанії Canalys, у 2011 році виробники смартфонів вперше поставили на ринок більше пристроїв, ніж було відвантажено персональних комп'ютерів.

А за підсумками третього кварталу 2012 року кількість діючих смартфонів вперше перевищила один мільярд. Експерти припускають, що позначка в два мільярди смартфонів буде пройдена вже в 2015 році. !zn

Читайте також:

Кількість смартфонів, що використовуються у світі, вперше перевищила один мільярд

Microsoft має намір піти шляхом Apple

Експерти порадили відмовитися від браузера Internet Explorer через проблеми з безпекою