Американські вчені створили біопаливо за допомогою бактерій

28 сiчня 12:30

Науковці через сто років доробили роботу, розпочату під час Першої Світової війни хіміком Хаїмом Вейцманом. Нову технологію взявся тестувати концерн British Petroleum.

 

Група вчених Каліфорнійського університету зуміла створити механізм вироблення високоякісного біопалива за допомогою бактерії Clostridium acetobutylicum, відомої також під назвою "бактерія Вейцмана".

Таким чином, через сто років американські вчені зробили роботу, розпочату під час Першої Світової війни хіміком Хаїмом Вейцманом.

Тоді Вейцман, який працював в університеті Манчестера, розробив новий метод отримання за допомогою Clostridium acetobutylicum ацетону, необхідного британській армії для виробництва боєприпасів. Тоді ж він почав роботи над отриманням за допомогою бактерії біологічного палива для подолання нафтової кризи. Проте у результаті ця робота не була доведена до кінця.

Каліфорнійські вчені, які вирішили продовжити роботу Вейцмана, отримали підтримку нафтовидобувного концерну British Petroleum, який вже почав будівництво експериментальної установки в Австралії для перевірки рентабельності технології. !zn

Читайте також:

Хіміки створили супергель, що застигає при нагріванні

Британські вчені записали сонети Шекспіра на ДНК

Комп'ютерні віруси у найближчому майбутньому зможуть руйнувати електростанції